Logo
Üdvözöljük a Mission Critical Linux Kft honlapján!

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

 
Egyesületi tagság
A Mission Critical Linux Kft a Linux Ipari Szövetség (LIPSZ) alapítótagja

és a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesületének (LME) tagja.
MCLX
Termékeink
írtaMCLX-2004 január 08 csütörtök

| Zorp tűzfalmegoldás |

| WTI távoli újraindító kapcsolók | WTI távoli hálózat kezelés |

| Perle soros vonali eszközök | Igel vékonykliensek |

| RedHat és SuSE szervertermékek |

| Apple Macintosh termékek |


WTI
www.wti.hu
Árlista

A WTI különböző távfelügyeleti készülékekkel áll az ügyfelek rendelkezésére: ethernetes és soros vonali újraindítók, konzolmenedzsment eszközök széles skáláját kínálja.

Távoli hálózat kezelés

Távol elhelyezkedő kritikus hálózati vezérlő hardver elemek (mint pl. routerek, hálózati szerverek, szünetmentes áramforrások) hálózaton belüli menedzselése napjaink WAN környezetének kulcsfontosságú eleme. SNMP, ill. IP alapú kezelési eszközök és más hálózaton belüli menedzselési eszközök rendkívül fontosak a kritikus WAN hardver elérése szempontjából. Viszont amikor egy távoli helyen lévő hálózat nem működik, ezek az eszközök gyakran használhatatlanná válnak. Ilyen helyzetben, ha rendelkezünk feltárcsázható hálózaton kívüli menedzselési rendszerrel, akkor ez hatékony alternatívája lehet annak, hogy a szakembert kelljen küldeni a távoli helyre a probléma elhárítására.A hálózaton kívüli menedzselés alapvető tulajdonsága, hogy távoli tárcsázással elérhetővé teszi a kritikus hálózati vezérlő hardver RS-232 vagy AUX portjait. A rendszer adminisztrátor számára ez egy standard külső modem és hagyományos telefon vonal felhasználásával kommunikációs lehetőséget biztosít a routerekkel DSU/CSU eszközökkel, fájl szerverekkel vagy bármely más, RS-232 porton keresztül csatlakoztatott hálózati hardver eszközzel. Minthogy általában számos távoli aszinkron porttal kell a rendszer adminisztrátornak kommunikálni, egy hálózaton kívüli kapcsoló (CMS-16:Telnet and Dial-Up Console/Aux Port Switch, APS-8M:Intelligent Serial Port Management Switch With Internal Modem, APS Sorozat:Intelligent Serial Port Management Switches, CPM-6400:Any-to-Any RS-232 Data Matrix Switch) kritikus részévé válik a távoli oldal menedzselési rendszerének.

Egy hálózaton kívüli kapcsoló működtetéséhez a rendszer adminisztrátornak csak egy hagyományos telefonvonalat és egy külső modemet kell igénybe vennie, viszont több távoli RS-232 portot tud elérni. A hálózaton kívüli kapcsoló egy olyan hardver elem, amelyik kapcsolatot létesít egy távoli külső modem és más soros portok között.

A kapcsolók előnyös tulajdonságai:

  • jelszavas védelmet biztosítanak,
  • az egyes portokat, ill. az távoli oldalt is névvel elláthatjuk,
  • automatikusan kiindulási állapotba állítja vissza a távoli modemet lefagyáskor vagy a kapcsolat megszakadásakor.

Hálózaton kívüli kapcsolók hasznosak lehetnek olyan esetben is, amikor egy terminált vagy egy PC-t kapcsolunk a gépteremben lévő vezérlő portokhoz. Így elkerülhetjük a terminálok és a vezérlő portok közötti fáradságos, manuális munkával elkészítendő kábelezést. Minthogy a hálózaton kívüli kapcsolók általában mátrix-szerű kapcsolatokat létesítenek, használhatjuk őket arra is, hogy egy TCP/IP kommunikációs vagy terminál szerver elérjen többszörös aszinkron portokat, a modemes vagy helyi terminál kapcsolaton túl.Néhány esetben szükség lehet arra, hogy újraindítsunk hálózati szervereket, routereket vagy más készülékeket. Egy feltárcsázott hálózaton kívüli kapcsolatban, ha a távoli hálózati hardver elem nem válaszol a kiindulási állapotba való visszaállítási kísérletre, csak a hideg indítás lehet az egyetlen alternatíva a készülék újbóli üzembe állítására. Ilyen esetben a távoli újraindító kapcsolók a hálózaton kívüli menedzselés egy másik kritikus elemévé válnak és azokkal együtt jelentősen kibővül a menedzselés lehetőségei.

Minthogy a hálózat kezelés költségei emelkednek és nő a folyamatos üzemű (24óra/7nap) központok iránti igény, a hálózaton kívüli menedzselés kapcsolói szükséges elemeivé válnak a vállalati WAN hálózatnak. A hálózaton kívüli menedzselés csak egyetlen hagyományos telefonvonalat és egy standard külső modemet igényel az említett kapcsolókon túl, így nagyon költség hatékony és használatával a költséges szerviz hívásokat valamint a probléma helyszínére való utazás költségét takaríthatjuk meg.Előző oldal << 1  2  3  4  5  6  7  8  >> Következő oldal
Poll

Önök milyen tűzfal megoldást használnak?

Egyszerű csomagszűrő

Állapottartó csomagszűrő

Alkalmazásszintű tűzfal

Nem használunk tűzfalat

Nem tudom...MCLX
RedHat partner
Mission Critical Linux Kft
Cím.1123, Bp., Győri u. 14. II. em. 1.
Postafiók.1368 Budapest 5. Pf. 213.
Tel. +36.30.999.6475
0-24 Linux Support: +36.30.999.6475 (support@mclx.hu)
info

A Linux Linus Torvalds bejegyzett védjegye.